Εξερευνήστε τις ιστορίες που αναδύονται μέσα από τις πολιτιστικές συλλογές του SearchCulture.gr
 
EKT newsletter
 
 
 #393 | Απρίλιος 2020
 
 
 
 
 
 
 
Bελτιώσαμε την εμπειρία της πλοήγησης σας στη διαδικτυακή πύλη SearchCulture.gr εγκαινιάζοντας τις πρώτες θεματικές εκθέσεις με ψηφιακά αντικείμενα από διαφορετικές συλλογές. Ολυμπιακοί Αγώνες, Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Θαλασσογραφία, Καραγκιόζης, Παιδικά πορτραίτα, Σπήλαια της Ελλάδας, Δελφικές Γιορτές, είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των εκθέσεων. 
 
 
Σε μια εποχή όπου το έγκριτο και τεκμηριωμένο ψηφιακό περιεχόμενο γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό στον χώρο της εκπαίδευσης, το ΕΚΤ παρέχει στους εκπαιδευτικούς περισσότερες από 1.200.000 πηγές περιεχομένου και 4 διαδικτυακές εφαρμογές για να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της διδασκαλίας τους.
 
 
 
 
Tο ΕΚΤ δημιούργησε μια ιστοσελίδα με στόχο να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση στην ερευνητική κοινότητα και στον καθένα που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
Το EIT Health, με τη νέα πρωτοβουλία του, δικτυώνει αυτούς που «χρειάζονται» βοήθεια και εκείνους που «μπορούν» να προσφέρουν, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνεργασίες.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
 
 
Την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, η πολιτεία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στα καινοτόμα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας για να συνδράμουν, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να υποστηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
Στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που θέλουν εύκολα και γρήγορα. Ήδη, στην πύλη είναι συγκεντρωμένες περισσότερες από 500 ψηφιακές υπηρεσίες από 15 υπουργεία, 39 φορείς και οργανισμούς και 5 ανεξάρτητες αρχές.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
 
 
Σστις ηλεκτρονικές υποδομές του ΕΚΤ είναι διαθέσιμα 3 ψηφιακά αποθετήρια της ΥΣΜΑ και 2 διαδραστικές εφαρμογές που παρέχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 4.000 τεκμήρια για την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τη Ζωφόρο.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
Στον ιστότοπο που επιμελείται ο αρχιτέκτονας & ιστορικός του βιβλίου Κωνσταντίνος Σπ.Στάικος καταγράφεται η ιστορία και η αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
 
 
Η έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο των επίσημων στατιστικών ερευνών που διεξάγει το ΕΚΤ ως η αρμόδια εθνική αρχή για τις ευρωπαϊκές στατιστικές Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή του χρόνου απασχόλησης σε δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης.
 
Μάθε περισσότερα
 
 
Ο Γιώργος Αμπακούμκιν και η Ελευθερία Τσέλιου, συμμετέχουν σε παγκόσμια έρευνα που διεξάγει αυτή την εποχή μια ομάδα με περισσότερους από 100 ερευνητές από όλο τον κόσμο.
 
Μάθε περισσότερα
 
Προσεχείς εκδηλώσεις 
Βιντεοθήκη ΕΚΤ
Υπηρεσίες για επιχειρήσεις 
Εκδόσεις ΕΚΤ
Επιστημονικά Περιοδικά
Το ΕΚΤ στα ΜΜΕ
Το Τεκμήριο του μήνα
 
Copyright © 2020 Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
 
 
Το newsletter αυτό εστάλη στο και το λάβατε γιατί έχετε εγγραφεί στη λίστα μας